Адкрыты дабрачынны збор на дапамогу бяздомным людзям ў перыяд эпідэміі каранавіруса

«Карытас» Мінска-Магілёўскай архідыяцэзіі больш за тры гады дапамагае Дому начнога знаходжання для асоб без пэўнага месца жыхарства на вул. Ваўпшасава ў г. Мінску: забяспечвае пастаяльцаў штодзённым гарачым харчаваннем, адзеннем і абуткам.

Звычайна з прыходам вясны колькасць жыхароў у установе зніжаецца. У гэтым годзе ў сувязі з пандэміяй COVID-19 сітуацыя цалкам іншая - пастаяльцаў усё больш. Людзі знаходзяцца ў Доме круглыя ​​суткі. Сродкаў, запланаваных на гэты перыяд, не хапае: паўстала неабходнасць у якія чысцяць і дэзінфікуюць сродках, ахоўных масках.

Кожны сёння занепакоены сітуацыяй, звязанай з эпідэміяй каранавіруса. Людзі застаюцца дома і самаізаліруюцца, заказваюць неабходнае з дастаўкай на дом і выконваюць сацыяльную дыстанцыю, носяць маскі і пальчаткі.

Складана думаць пра зусім старонніх людзях, калі максімальна засяроджвацца на вырашэнні ўласных праблем, клопаце пра сябе і самых блізкіх. Нам важна падтрымаць тых, хто не можа купіць сабе ежу і самаізалявацца, таму што дома ў іх папросту няма, як няма і сродкаў для жыцця.

Бяздомныя маюць вялікую патрэбу ў нашай абароне і дапамогі ў гэты цяжкі час. Большасць з іх - гэта людзі сталага ўзросту з хранічнымі захворваннямі і слабым імунітэтам. Шанцаў атрымаць медыцынскую дапамогу ў іх мала, адпаведна, мала шанцаў выжыць.
Як можна дапамагчы бяздомным? - Купіць прадукты, маскі або дэзінфікуючыя сродкі. А можна проста далучыцца да нашага праекту.
Цяпер мы робім усё магчымае, каб у гэты складаны час падтрымаць тых, каму дапамогі прасіць няма ў каго. І мы звяртаемся да вас - нашым партнёрам, знаёмым і незнаёмым людзям, здольным падзяліцца дабрынёй свайго сэрца.
А пакуль вы чытаеце гэты тэкст, мы шукаем сродкі для дапамогі, шыем маскі і верым у лепшае.

Спасылка на збор: COVID-19 Поможем бездомным пережить эпидемию