Праект «Дзіцячы дабрачынны сацыяльна-рэабілітацыйны цэнтр»

Дзіцячы дабрачынны сацыяльна-рэабілітацыйны цэнтр функцыянуе з 2003 года, у якім на дабрачыннай падставе размяшчаюцца дзеці, якія праходзяць абследванне, лячэнне ці рэабілітацыю ў Рэспубліканскім навукова-практычным цэнтры дзіцячай анкалогіі, гематалогіі і імуналогіі, разам з апекунамі.

Асноўныя мэты Цэнтра:
1. Прадаставіць магчымасць хворым дзецям з анкалагічнымі захворваннямі з аддаленых рэгіёнаў Рэспублікі Беларусь своечасова прайсці лячэнне, абследаванне або курс клінічнай рэабілітацыі ў спецыялізаваных клініках г. Мінска, тым самым садзейнічаць атрыманню кваліфікаванай медыцынскай дапамогі, раннім выяўленні анкалагічных і іншых цяжкіх захворванняў, а таксама спрыяць іх хутчэйшага выздараўленню.

2. Садзейнічаць сацыяльна-псіхалагічнай падтрымцы насельніцтва, спецыялістаў і валанцёраў, якія працуюць у сацыяльнай сферы, шляхам правядзення рознага роду вучэбна-метадычных мерапрыемстваў (трэнінгаў, канферэнцый, курсаў і г.д.) па вывучэнні, засваенню і практычнага выкарыстання сучасных методык сацыяльнай і псіхалагічнай дапамогі рознага характару, уключаючы разнастайныя віды самадапамогі.

3. Садзейнічаць аздараўленні дзяцей, забяспечваючы іх у час знаходжання ў Цэнтры паўнавартасным збалансаваным харчаваннем, пражываннем у экалагічна чыстым рэгіёне.

Асноўныя прынцыпы працы Цэнтра:

1) Дабрачынны характар дзейнасці;
2) Супрацоўніцтва з дзяржаўнымі сацыяльнымі цэнтрамі і сацыяльна арыентаванымі грамадскімі арганізацыямі;
3) Прыцягненне да працы добраахвотных памочнікаў;
4) Пошук новых напрамкаў работы і разнастайных формаў падтрымкі маламаёмных;
5) Папулярызацыя ідэй «Карытас».

У адпаведнасці з мэтамі работы вылучаюцца два асноўных напрамкі дзейнасці Цэнтра:

- Дзіцячы пансіён: прадастаўляе магчымасць бясплатнага пражывання, а таксама адшуквае сродкі і ахвяраванні на аплату пражывання цяжка хворых дзяцей (з анкалагічнымі, гематалагічнымі і інш. цяжкімі захворваннямі) з аддаленых рэгіёнаў Беларусі на час іх амбулаторнага лячэння, абследавання або курса рэабілітацыі ў розных Рэспубліканскіх спецыялізаваных лячэбных установах;

- Сацыяльна-метадычны комплекс: забяспечвае правядзенне вучэбна-метадычных мерапрыемстваў для супрацоўнікаў сацыяльнай сферы з грамадскіх, рэлігійных, дзяржаўных арганізацый, якія працуюць з рознымі катэгорыямі, хто мае патрэбу.

Галоўным стратэгічным партнёрам праекта «Дзіцячы дабрачынны сацыяльна-рэабілітацыйны цэнтр» з'яўляецца дабрачынная каталіцкая арганізацыя «Карытас» дыяцэзіі Лінц (Аўстрыя). Таксама ў рабоце дзіцячага цэнтра нам дапамагаюць розныя прадстаўнікі каталіцкіх рэлігійных аб'яднанняў, студэнты навучальных устаноў, валанцёры і людзі, якія жадаюць на грамадскіх пачынаннях удзельнічаць у працы Цэнтра.

Умовы пражывання ў дзіцячым пансіёне цэнтра Св. Лукі, яго тэрытарыяльнае размяшчэнне спрыяюць добраму працэсу рэабілітацыі дзяцей і іх хутчэйшага выздараўлення. Хворыя дзеці і іх апекуны паступаюць у цэнтр Св. Лукі па кірунку клінікі. Сумесная дзейнасць з Рэспубліканскім цэнтрам анкалогіі, гематалогіі і імуналогіі будуецца на аснове надзейнага партнёрства і паразумення. Адміністрацыя і супрацоўнікі дзіцячага дабрачыннага сацыяльна-рэабілітацыйнага цэнтра імкнуцца да паляпшэння ўмоў пражывання ў Дзіцячым пансіёне. Тут створаны камфортныя ўмовы для адпачынку, магчыма псіхалагічная падтрымка.